Kollárik Péter múltidéző sci-fi magazinja

Hazatértem, és ennek Skip is örülni fog

Hazatértem, és ennek Skip is örülni fog

2008-jún-30

Folytatom végre, amit tizennyolc lapszámmal ezelőtt abbahagytam, és e hónapban ismét a Galaktika olvasóit boldogítom egy fordításommal. (Ha még valakiben nem állt volna össze a kép: a Novellaajánló c. kategória azt a célt szolgálja, hogy a galaktikás munkáim követhetőek legyenek, végül is nem káptalan az enber feje; még a végén elfelejteném, miket műveltem.) Jót tesz a kis mimóza lelkemnek amúgy, mert az, hogy megyen itt a gátlástalan önpromóció, az egy darabig nagyon jópofa, de egy idő után mindenkiben csak elégedetlenséget szül, ráadásul csak a gúgl hirdetésekből nem is igazán lehet megélni.

Frank M. Robinson mester Keleti szél, nyugati szél c. kisregénye autós-érdekes – ezért is ajánlom elsősorban Skipnek –, környezetszennyezési jajkiáltásokkal. Ami miatt egy kicsit aggódom, hogy folytatásokban jelenik meg, ugyanis attól tartok, hogy sokan azt mondják majd: eh, inkább egyszerre olvasom el, aztán mire a következő szám megjelenik, mindenki lusta lesz az előzőt leemelni a polcról. Na, nem! Tessék szépen elolvasni az első részét, és igenis legyen szíves mindenki izgulni augusztusig, hogy vajon mi lesz a vége. (Én már tudom!)


11 comments

 1. Kíváncsivá tettél.
  Bár az örömöm nem teljes, mert mostanság egyetlen G megvásárlása is lelkiismereti válságot okoz – anyagi megfontolások -, nemhogy többé.

 2. Avatar of asterdroid

  Én mindig egyben olvasom el az ilyeneket, mert különben elfelejtem az elejét. Így viszont már alig várom a következő számot, hogy végre egyben legyen és elolvashassam végre!

  Skip: talán vannak még könyvtárak, ahová jár a Galaktika.

 3. Avatar of sayed

  Skip, vagy kölcsönkérés. Szívesen állok rendelkezésedre, ha gondolod.

 4. Avatar of sayed

  Egyébként az egyetlen dolog, ami nem tetszik a Galaktikában, az a folytatásos kisregények erőltetése. Eleinte elolvastam az első részeket, majd a második, harmadik részhez újraolvastam, mert a felét már elfelejtettem. Az utóbbi időben meg már csak akkor olvasom el a folytatást, ha egyáltalán rémlik valami az előzőből és pozitív élmény volt valamiért. Megvan rá az okom, mert ha a szívemre teszem a kezem, csak kettő tetszett eddig igazán: Balfrász Justitiája és McDonald A dzsinn felesége.

  És ez azért baj, mert úgy érzem, hogy a folytatásos novellák nemhogy a céljukat nem érik el, de arra nevelnek, hogy szelektáljak a Galaktikában, ami pedig az egyetlen újság, amit az elejétől a végéig el szoktam olvasni.

 5. OFF: Láttam, bekerültél a Goldenblogban a Kultúrális blogok versenyébe, gratula! Bevallom, én a szórakozás kategóriában nevezetem, bár nem sok esélyem van…

 6. Avatar of Chelloveck

  (Szerintem nem az OFF-okat kellene külön feltüntetni, hanem az ON-okat. Hehehe.)
  Kulturális? Ez meglep. Én is az Önfeledt szórakozás kategóriában neveztem, tavaly is abban voltam, mitől lettem én azóta ilyen kulturális faszi? :shock:
  Habár, ha ezt a bejegyzést nézed, akár még a Gasztroblog kategóriában is indulhatnék…

 7. Avatar of nita

  Ezek szerint oda lettél átsorolva, biztos nem látták, amikor kármomkodsz a hozzászólásokban. :mrgreen:
  Amúgy én rendes kislány vagyok, elolvastam a novella első részét, és eddig tetszett.

 8. Avatar of Chelloveck

  Jól tetted! Aki nem olvasta el, annak úgy kellett! Naná, hogy tetszett, fasza sztori! Hetvenkettőben írta a jó öreg Frank, a második kedvenc évtizedem scifiileg, akkor még nem volt semmi tudományos(kodó) kivagyiskodás vagy huszonegyedik századi íróieszköztár-fitogtatás a művekben (jelenleg Ken MacLeodot fordítok, azért vagyok ilyen csipkelődős hangulatban).

  És ahogy Thripio mondta a Tatuin sivatagában: Még csak most jön a java!!!

  Különben nincs miért gratulálni, utánananéztem: ezek a blogok csak a nevezettek.
  (Tavaly Önfeledtben az első tízben voltam!, de az idén leszarom az egészet, mert akkor azok, akik olvasnak, sem mind rám szavaztak, volt, aki a Napirajzra adta a voksát, az meg faszául meg is nyerte. Úgyhogy még a bannert sem teszem ki, minek!)

 9. Igazából furcsa ez a Goldenblog, legalábbis szerintem sok blog van, amelyik egyetlen kategóriába sem sorolható be egyértelműen. Amúgy a kult kategória első 10 helyezettje kintvan, hááát, az első egész érdkekes…
  Ken MacLeodot olvasok most, még nem merek egyértelműen nyilatkozni, de annyira nem jön be.

 10. Avatar of Chelloveck

  Én örülök, hogy a Szórakozásból a Kultúrába kerültem; nekem ez dicséret. Tiszta kulturált csolovek vagyok, és aki olvas, az is az! Milyen Szórakozás! Itten, kérem, komoly dolgokról van szó! Nem szól semmiről a blogom, de amiről nem, arról nagyon igen!
  Elég az, ha csöpögtetek egy kis világnézetet! Azt pedig, úgy gondolom, elértem. (Könyvesblog? meg Endless ? Nesze neked, kultúra. Esssélyem nem lett volna eme többszerzős, okos blogok mellett. Hajrá napirajz.)

 11. Avatar of fairylona

  Ra se rants.
  Mar keszulok a When Worlds Collide-ra. :-)

Leave a Reply

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin