Kollárik Péter múltidéző sci-fi magazinja

80. Ünnepi Könyvhét, szombati nap

80. Ünnepi Könyvhét, szombati nap

2009-jún-07

Az idei könyvheti látogatásom igen tartalmasra sikeredett; elégedetten mentem haza este. Már egy órától kint kommandóztunk a fiammal és az egész délutánt ott töltöttük – Anya otthon maradt, és angol nyelvvizsgára való készülés címszó alatt Star Trek TOS-epizódokat nézett angol nyelven, angol felirattal, hála istennek nevelődik a családom, nagyon helyes.

Az első utunk a Tuan Kiadó pavilonjához vezetett, ahol kaptam egy úgynevezett recenziós (= kierőszakoskodott) példányt Csepregi Tamás nemrég megjelent könyvéből, a Szintetikus álomból: az ismertetőt hamarosan el lehet majd olvasni a blogomban. Később a füvön bele is olvastam: szerintem tetszeni fog. Mit ad isten, éppen akkor volt Csepregi Tamás dedikálása, még csak várnom vagy keresgélnem sem kellett. Előrelátóan magammal vittem Jonathan Cross (Benyák Zoltán) Kvartettjét is; nem volt a programban, Zoli mégis arra járt, ráadásul éppen akkor futott be, úgyhogy ripsz-ropsz vele is tudtam dedikáltatni a könyvemet. Most találkoztam velük először személyesen, csakúgy, mint Dörnyei Kálmánnal, aki az Athenaeum pavilonjánál dedikált; vele tudtam, hogy fogok találkozni, tehát A 26-szor klónozott Nordy Fox kalandjai is ott lapult már a táskámban. (Nagyon meglepett és jól is esett, hogy egyiküknek sem kellett mondani, kinek kell dedikálni a könyvet, mert mindhárman tudták a nevemet, Kálmán ráadásul a következőket írta, hehehe, a könyvbe: „Kollárik Péternek, a sci-fi nagymesterének”, na, csak megérte annyit fontoskodni meg okoskodni, milyen jó lenne mondjuk valami harmadik dologhoz is érteni még.)

Egy kicsit féltem, vajon hogy fogja magát érezni a fiam, de szerencsére hamar feltalálta magát, perecezett, lufizott, szökőkutazott, szaladgált, sőt egy koncertet is végignézett a kortársaival.

Feneketlen Rock and Roll a létem

A Galaktika pavilonjánál volt természetesen a legnagyobb banzáj, én a magam részéről a Kasztovszky Béla könyveimet vittem, a Kétszemélyes világot és a Grint. Béla bácsi dedikációjára már régóta fenem a fogam, de eddig elkerültük egymást, ha pedig mégis összefutottunk galaktikás vagy könyves rendezvényeken, sosem volt nálam könyv. Azután pedig összetrombitáltam a GFK-s írók új nemzedékét, azaz László Zoltánt (A Keringés), Antal Józsefet (Justitia), Szélesi Sándort (A beavatás szertartása) és Markovics Botondot (Isten gépei) egy csoportkép kedvéért; tíz-tizenöt év múlva jól fog jönni a Kölöknek mittudomén csajozásnál például.

László Zoltán, Antal József, Szélesi Sándor, Markovics Botond, Kis Chello, Nagy Chello

Egyelőre nem lehet tudni, fog-e vonzódni a tudományos fantasztikumhoz, hiszen most még minden érdekli, én azért remélem, igen, és bár erőltetni nem erőltetem, de igyekszem olyan szellemben nevelni. Habár, mint azt a következő kép is mutatja, akár másfajta közegben is találhat magának példaképeket.

Ereimben a Város lüktetése


9 comments

 1. Akit ilyen pici korában remek írók rajonganak körül, miközben átszellemülten lapozgatja a Galaktikát, annak a sorsa megpecsételődött. :)

 2. Hát, a csoportképen aranyosságban mindent visz, bár tény, hogy Balfrasz nagyon szorosan ott van a nyomában azzal az undertaker imidzsével… :)

 3. Avatar of javori

  Az a Galaktika-lapozós kép tényleg aranyos (háttérben az aranyemberekkel, kikből legalább kettő sötét zsarunak is látszik)!

  A legalsó képhez:
  - Adj pacsit, megmondom a diagnózist!

 4. A csövesbácsit elég sokszor szoktam látni, mivel ezen a lépcsőn lehet feljutni az én drága egyetememhez. Amúgy még mindig csak azt tudom mondani, hogy a fiad egy tündér.

 5. Avatar of creideiki

  Great post! Congratulations on this one! I’ll be following You, hope You don’t mind!

 6. Avatar of Chelloveck

  Crei, elment az eszed teneked? Há mi ez az angol duma, nem értek belőle egy kukkot se, nekem magyarul írjál, te! :shock:

 7. Csak spamet próbáltam utánozni… nem túl sok eredménnyel…:)

 8. hogy bírtál annyi könyvet cipelni, plusz a gyereket?

 9. Plusz! a gyerekhez tartozó ételt-italt-játékot-melegpulcsit! :)

Trackbacks/Pingbacks

 1. Élménybeszámolók a Könyvhétről @ SFportal Sci Fi & Fantasy Magazin - [...] Chelloveck jó úton halad arrafelé, hogy a gyermekét is sci-fi rajongóvá nevelje, míg onsai gyerek nélkül, de szintén végigpörögte ...

Leave a Reply

Page optimized by WP Minify WordPress Plugin